Nieuws

4 mei 2021: Ik word nu zelf geïnstrueerd in het werken met het programma. Op Pattex's pagina is het nest van Pattex x Jikke dat op 22 juli 2018 is geboren, toegevoegd. Tevens staat bij zowel Pattex als Ciaran de actuele uitslag van het jaarlijkse ECVO-oogonderzoek, dat op 28 juli 2020 is uitgevoerd. Beide jongens zijn vrij van PRA, cataract en MPP.

2021

20 februari 2019: We zijn weer met de website bezig geweest en ik ga het nu zelf oppakken. Ciaran is toegevoegd.

                                                                                                                         2019

16 augustus 2017: Na zeer lange tijd hebben we er even goed de tijd voor genomen en de website aangepast. Er moet nog wel wat gebeuren aan de pagina's van Cedric en Pattex maar we zijn al heel ver.
Wel heeft Pattex nu zijn eigen pagina gekregen en zijn de pagina's van Sean, Humphrey en Brat verplaatst naar "Memoriam". Ook staan alle nakomelingen van Colin ("nakomelingen") en Sean ( "nakomelingen") er nu op.

3 oktober 2012: Groot nieuws. Onze Cedric zijn heupuitslag is binnen en hij heeft HD A met de mooie Norgbergwaarde van 38. Wij zijn trots op deze mooie uitslag.

2 september 2012:Quira is geplaatst!!

20 augustus 2012:Quira zoekt een nieuw thuis!!!
Zij is een leverschimmel met tan teef van bijna 8 jaar oud, niet gesteriliseerd. Door omstandigheden moest zij samen met 13 huisgenoten bij haar fokker/baasje weg en is in het opvangtehuis in Almelo geplaatst. Daar kon zij niet aarden en daarom woont zij tijdelijk bij mij en de jongens. Ze is geschoren maar als de vacht weer aangroeit wordt hij weer erg mooi, zeker omdat ze niet gesteriliseerd is. Helaas kan zij niet bij ons blijven en zoekt een nieuw thuis. Zij is lief, vrolijk en aanhankelijk. Ze kan opschieten met andere honden, zowel reuen als teven. Ook is zij opgegroeid met katten en vogels. Autorijden is geen probleem.Wie oh wie heeft een plekje voor dit oudere dametje, waar zij haar oude dag kan doorbrengen?

Voor extra info kunt u mij e-mailen: Martinec@kpnmail.nl

31 mei 2012  Nieuwe foto´s geplaatst van de pups van Jetje, gemaakt op 26 mei 2012.

22 mei 2012 Jetje is bevallen van 5 gezonde pups. Drie teven in de kleuren oranjeschimmel en leverschimmel met tan, 2 reuen in de kleuren blauwschimmel en blauwschimmel met tan. Moeder en kids maken het goed. Zie pagina Colin x Jet.

9 april 2012: Bentley, Miracle from Midsomers Lodge gaat heel goed. Hij blijkt inderdaad een leverbonte met tan reu te zijn. We zijn heel blij dat hij zo goed groeit.

23-24 maart 2012  Colin heeft Jetje gedekt. Zie pagina nakomelingen Colin.

6 maart 2012:Juul is op 6 maart bevallen van Colin! De dracht van Juul is helaas niet zo voorspoedig verlopen als we hadden gehoopt. Alles ging prima tot Juul op de 54e dag van de dracht 3 doodgeboren pupjes kreeg. Op de 56e dag waren er nog 2 levende pupjes te zien maar de kans dat die zouden overleven, was nihil. De avond van de 56e dag kwam nog een dood pupje ter wereld. Uit bloedtesten bleek de volgende dag, dat dit kwam door een hormoontekort (Progesteron) bij Juul.
Sandra’s dierenarts, Jan-Willem van den Bosch (en zijn team!), heeft alles op alles gezet om te proberen de laatste 2 pupjes in leven te houden tot de geboorte.
Dat is gedeeltelijk gelukt: op de 57e dag kreeg Juul weeën en werden 1 levende reu en 1 dode pup geboren. Het reutje blijkt een echt vechtertje te zijn want nu, 7 dagen later, is hij nog steeds in leven en hij doet het goed!

14 februari 2012: De echo heeft uitgewezen dat Juul dragend is dus over een maand zien we wat Moeder Natuur ons geschonken heeft.

12 januari 2012: Colin heeft zijn nieuwe vriendinnetje Juul gedekt.Als alles goed gaat worden rond 12 maart pups verwacht.

7 augustus 2011: Vandaag is Colin vader geworden van 5 blauwschimmel pups. 4 reuen en 1 teefje.

27 juli 2011: Een spannende dag want Cedric heeft onze roedel versterkt.Cedric is een kleinkind van Humphrey. Hij is een leverschimmel en binnenkort zal zijn eigen pagina gemaakt worden.

17 juli 2011: Spannend. Nog een paar weken en dan komt Cedric. Nog even afwachten en dan kan iedereen van hem genieten.

17 juli: Bij kennel “Schoko-toffees” in Duitsland zijn éénkleur Cocker pups beschikbaar, in de kleuren lever, zwart en rood. Voor meer informatie kunt u kijken op www.nl.schoko-toffees.com en www.welpen.schoko-toffees.com en u kunt de fokker Claudia Hersebrock bereiken op telefoonnummer 0049-4941/938377

   

15 juli 2011: Vandaag is Lajla met Joy voor de echo geweest en ja hoor: Joy is drachtig!!! Colin wordt rond 7 augustus voor de 1e keer papa!

5/6 juni 2011: Vandaag heeft Colin zijn eerste dekking gedaan. De pupjes uit deze combinatie kunnen nooit de oogziekte PRA ontwikkelen en zijn FN clear by parents.
Als alles verloopt zoals gepland, dan worden de pupjes van Joy en Colin rond 7 Augustus geboren bij kennel “From Luna’s Star” in IJmuiden

http://www.lunasstar.englishcockerspaniel.info/s-nest.htm

Het is een combinatie waar we lang naar uit hebben gekeken en ook heel erg spannend is, want hopelijk worden deze pupjes de eerste nakomelingen van Colin!

30 april 2011: Weer Koninginnedag, maar ook de verjaardag van onze Colin.Wij feliciteren ook zijn zusjes Jess & Rose en zijn broertjes Balou, Joep, Fedde & Bolly.
Colin en zijn papa Humphrey hebben een behendigheidswedstrijd in Assen.

25 januari 2011:Op zondag 23 januari ben ik bij Humphreys kinderen op bezoek geweest en de foto's die ik gemaakt heb staan op de site.

21 januari 2011: Een beetje laat maar er staan nieuwe foto's van Puja's kinderen op de site.

30 december 2010: We zijn vandaag op bezoek geweest bij Humphrey's achterkleinkinderen ( Gytha x Jazzel) Moeder Gytha is een kleindochter van Humphrey. Via de volgende link zijn wat foto's te bekijken. Mocht u meer informatie over deze pups willen dan kunt u bellen naar de fokster Joke de Lijzer kennel "van de Witte Wieven". Tel: 0521598237.

26 december 2010:Op 22 december zijn de pups van Humphrey en Puja geboren. Het zijn er vijf geworden. 4 reutjes en 1 teefje.

19 december 2010: HOERA, Onze Bratje wordt vandaag 10 jaar!!!! Ik hoop dat deze lieve jongen nog lang in goede gezondheid bij ons is.  Dikke kus van het vrouwtje, je maatjes Humphrey en Colin

14 oktober 2010:Nieuwe foto's van de pups online.

4 oktober 2010: Vandaag zijn de pups van Molly geboren. 5 teefjes en 3 reuen. Allen leverschimmel.

10 september 2010: Vandaag is er bij Molly een echo gemaakt en ze is drachtig. Rond 6 oktober 2010 worden de pups verwacht

1 september 2010:2010  HOERA!!!! Onze Humphrey is vandaag  9 jaar   Ik hoop dat deze geweldige kanjer nog lang in goede gezondheid bij ons is! Dikke kus van het vrouwtje, Brat en zoonlief Colin

 

 

4 augustus 2010: Humphrey heeft Molly gedekt.

27 juli 2010: Alle pups zijn geplaatst. Er staan weer nieuwe foto's van 6 en 7 weken leeftijd.

23 juli 2010:Goed nieuws: Boris heeft sinds zondag 18 juli een nieuw baasje! Wij zijn heel blij en wensen zijn nieuwe baasjes heel veel plezier en geluk met deze kleine man

16 juli 2010: Er zijn nog twee pups beschikbaar uit de combinatie Lotte x Humphrey. Het zijn twee teefjes.

 

Blauwschimmel met tan teef.

Zwart/witte teef.

5 juli 2010: Boris , 5 mnd oud reutje uit de combinatie Tessa x Humphrey (zie Humphrey, nakomelingen), zoekt door omstandigheden een nieuw baasje. Zou u deze gezonde blauwschimmel met tan reu een nieuw huis willen bieden, neemt u dan contact op met  Marianne Rens, tel: 0167564899

Recente foto.

7 juni 2010: Vandaag zijn de pups van Lotte geboren. het zijn er 8 in de kleuren Blauwschimmel en blauwschimmel met tan.

6 juni 2010:De jongens hebben het geweldig gedaan op de show in Neuss. Humphrey is op de Jahressiegerschau van de Jagdspanielklub "Veteranen Jahressieger" geworden. Zondag op de Klubschau van de Jagdspanielklub heeft hij een 2e plaats behaald met res.Vet.Anw.VDH en res.Klub Vet.CAC. Omdat de nr.1 al VDH en Klub Veteranenkampioen is, gaat het volle Klub Vet.CAC naar Hum en is hij hierdoor ook Duits Veteranen Kampioen Klub!!!! Colin heeft het ook goed gedaan, hij kreeg een 4U in een klasse van 8 en zijn kleine zusje Amber (Jump for Joy From Luna's

Star) van Lies Bootsma heeft een 2U in de Jeugdklasse gekregen met res.Jeugd Anw. VDH en res. Jeugd CAC Klub, achter de jeugdteef Tiwa's Date with Dinah, die zowel zaterdag als zondag Best in Show is geworden.

1 juni 2010: Een collega-fokker in Duitsland, Petra Wind van FanBi’s Cockers, heeft een nest eenkleur pups in de kleuren zwart en rood. Er zijn nog puppen  beschikbaar. Voor meer informatie: zie haar website http://www.fanbis-cocker.de/

14 mei 2010: Vandaag is eindelijk het Veteranencertificaat binnen gekomen. Ook staat er een artikel in het Spanielnieuws van maart/april 2010.

 

7 mei 2010: Vandaag ben ik met alledrie de heren weer naar de oogarts geweest voor hun jaarlijkse onderzoek. Humphrey en Brat zijn vrij van PRA, cataract en MPP, en Colin is vrij van PRA, cataract, distichiasis en MPP

4 mei 2010: Vandaag is er een echo gemaakt van de buik van Lotte. En ze is drachtig. Dus over 5 weken weer nieuwe pups om te bewonderen.

4 mei 2010: Er staan nieuwe foto's van de pups van Yfke en Humphrey op de site. Papa Humphrey is op bezoek geweest bij zijn kinderen en binnenkort gaan de kids alweer naar hun nieuwe baasje toe.

30 april 2010:Hoera!!! Onze Colin wordt vandaag 2 jaar!! Hij  en natuurlijk ook papa Humphrey feliciteren zijn zusjes Jess en Rose en zijn broertjes Bolly, Balou, Fedde en Joep en  beiden hopen dat zij ook verwend worden!

 

 

 

26 april 2010: Door drukke omstandigheden bij de webmaster deze keer de foto's aan de late kant. Maar er staan foto's op van de pups van Yfke, 5 weken oud.

9 april 2010: Op 7 en 9 april heeft Humphrey Lotte gedekt. Als alles goed gaat worden rond 12 juni pups verwacht. Voor verdere informatie zie nakomelingen van Humphrey.

8 april 2010: Nieuwe foto's van de Tessa x Hummiepups.

3 april 2010: Zaterdag 3 april hebben we een puppyreünie gehouden van de beide nesten van Molly en Humphrey bij kennel “From Luna’s Star”. Deze werd gehouden in de duinen en het strand van IJmuiden. De opkomst was groot en ik was erg blij om 11 kinderen van Molly en Humphrey weer te zien: Balou, Rose, Fedde, Jess en mijn eigen Colin uit het F-nest, bijna 2 jaar oud en Boekie, Morris, Lilah, Yara, Jade en Dores, net 1 jaar oud geworden. Het zijn stuk voor stuk vrolijke en prachtige Cockers die het geweldig getroffen hebben in hun families. Alle baasjes en vrouwtjes ontzettend bedankt voor jullie goede zorgen voor deze Hummiekinderen .

Edwin en Ellen, baasjes van Cooper en Morris, heel erg voor de prachtige foto’s! Deze zijn zichtbaar door op de foto van Colin, Balou en Humphrey te klikken.

   

 

4 april 2010: Nieuwe foto's van de Tessa x Hummie pups in het album  http://humphrey.humbratim.nl/#48.0

26 maart 2010: Ik heb vandaag de officiële oorkonde van Humphrey’s Veteranen Kampioenschap (VDH) binnengekregen. Hierbij bedank ik  de keurmeesters  dhr. A. Simons (NL) , mevr. Helle Dan Palsson (DK) en Ricky Lochs-Romans (NL)  voor de plaatsingen van Humphrey.

   

 21 maart 2010: Op de show in Leiden heeft Humphrey zijn laatste VeteranenCAC gehaald en is nu Nederlands VeteranenKampioen.Voor meer foto's klik hier.

15 maart 2010: Nieuwe foto's van de pups van Tessa x Humphrey geplaatst.

9 maart 2010:Vandaag is Yfke bevallen. Het zijn 2 oranjeschimmels (1 reu en 1 teef) en 5 blauwschimmels (1 reu en 4 teven). Het was een voorspoedige bevalling. Het gaat goed met mams en kinderen en Yfke is een zorgzame moeder.

   

8 maart 2010: Er staan nieuwe foto's van de drie kids van Tessa x Humphrey op hun pagina.

   

 7 maart 2010: Humphrey en Colin waren beiden ingeschreven bij de Martinidogshow in Groningen. Bij aankomst bleek de keurmeester A. Bennink-Smies ziek te zijn. Zij werd vervangen door dhr. A. Bijker. Humphrey kreeg een 2 Uitmuntend    en Colin verdiende een 2 ZG. Ik ben trots op mijn jongens, die zich weer voorbeeldig gedragen hebben in de ring.

Humphrey heeft bovendien met Anne Wiechers deelgenomen aan de Juniorhandling. Ook hier liet Humphrey zich van zijn beste kant zien en liep super door de erering. Anne, dank je wel dat je mijn jongen wilde lenen!
Evelien en Natalie bedankt voor het maken van de foto's.

   

2 maart 2010:Nieuwe foto's van Tessa's pups geplaatst op de leeftijd van 13 dagen.

27 februari 2010:Humphrey heeft vandaag zijn 3e VDH Veteranen Anwartschaft  gewonnen en is daarmee VDH Veteranen Kampioen  geworden en hij is tevens Beste Veteraan van het ras  en in de erering 2e Beste Veteraan van de dag.

 Colin heeft een 2 Uitmuntend in de Tussenklas gekregen en kleindochter Nyssa (Marron’s Nyssa Nossa Nescafé) een 3 Zeer Goed  in de Jeugdklas. Ik ben  trots  op deze 3 kanjers!!!

 

   

16 februari 2010:Vandaag heeft Tessa haar pups gekregen. Het zijn er drie geworden. Twee teefjes ( Blauwschimmel met tan en oranjeschimmel) en een reu (blauwschimmel met tan).

   

4 februari 2010:Vandaag is er een echo gemaakt bij Yfke en ze is drachtig. De pups worden rond 10 maart verwacht en over een tiental dagen worden de pups van Tessa verwacht.

16 Januari 2010:Vandaag heeft Sylke (Marron's Sylke), dochter van Humphrey, samen met Finet 2 Utjes verdiend op de A-wedstrijd bij HV De Nevelhorst in Didam. Papa Humphrey, broertje Colin en ik zijn verschrikkelijk trots op haar!!

14 januari 2010: Op 15 december 2009 heeft Humphrey Tessa (Otessa Beauty van de Lindenhof) gedekt. Vandaag is de echo gemaakt en Tessa is drachtig. Half februari 2010 worden de pups verwacht.

9 januari 2010: Op 7 en 8 januari 2010 heeft Humphrey Yfke (Yildiza of Agnethia’s Bright Eyes) gedekt. Voor verdere informatie zie nakomelingen bij Humphrey.De pups worden rond 10 maart verwacht.

   

31 december 2009:Nog leuk nieuws op de valreep. Humphrey is bij de eindstand van de puntentelling 2009 uitgeroepen tot beste veteraan van het ras.

 

Ik ben supertrots op mijn kereltje.

 

21 december 2009:Ik heb een nieuwe banner die je kunt gebruiken om mijn site te linken.. Met dank aan Evelien die hem voor mij gemaakt heeft.

19 december 2009: Brat is vandaag 9 jaar geworden. Op de foto's staat hij samen met zijn cadeautjes, een fret en een varken.

29 november 2009:

*SHOWNIEUWS*

Familiesucces op de Winnershow in Amsterdam: Humphrey en zijn 2 kinderen Colin en Jess (Free Spirit From Luna’s Star) hebben alledrie hun klassen gewonnen en kregen een 1 Uitmuntend. Humphrey heeft hiermee zijn tweede Veteranen CAC verdiend en was tevens wederom Beste Veteraan van het ras.

In de erering heeft hij helaas geen plaatsing gekregen, maar ik ben uiteraard ontzettend trots op mijn kanjers!

Lajla natuurlijk ook van harte gefeliciteerd met het geweldige resultaat van Jess en Colin! 

8 november 2009: Vandaag heeft Colin zijn eerste wedstrijd bij de Wintercompetitie Agility gelopen. Op zijn pagina "Agility" staan wat links van de rondjes.

7 november 2009  Vandaag is Lajla met 3 Molly x Hummiekinderen naar de show in Bleiswijk geweest. Zij behaalden de volgende resultaten.
Colin: 2 Zeer Goed in de Tussenklas.
Jess (Free Spirit From Luna’s Star): 3 Uitmuntend  in de Tussenklas
Yara (Jelly Roll From Luna’s Star) 1 Veelbelovend
Lajla en Wilma, van harte gefeliciteerd met deze mooie resultaten. Papa Humphrey en ik zijn trots op de kids!

21 oktober 2009: De laatste foto's van de pups staan online. Ze zijn vertrokken naar hun nieuwe huis.

17 oktober 2009: Opnieuw succes op show: Humphrey heeft op de Bundessieger-Ausstellung in Dortmund (D)een 1e plaats gehaald in de Veteranenklasse en daarmee  zijn 2e VDH Anwartschaft Veteranen Champion.  Ook kreeg hij het Veteranen CAC (v.d. Jagdspaniel Club) als beste Veteranenreu. Beste Veteraan van het ras werd de prachtige blauwschimmel teef “Louisa vom Rauhen Holz” van Doris Junge. Wij feliciteren haar hartelijk.  Colin kreeg een uitmuntend met een mooi keurverslag. Ik ben weer erg trots op mijn beide kanjers.

Humphrey

 

Colin

4 oktober 2009:SHOWNIEUWS:  Vandaag ben ik met Humphrey en Colin naar de IJsselshow in Zwolle geweest. Colin kreeg een mooie 3 Uitmuntend in de Jeugdklas.
Humphrey deed het erg goed in de Veteranenklasse: hij kreeg een 1 Uitmuntend, verdiende hiermee een Veteranen CAC en werd ook beste Veteraan v.h. ras. En als klap op de vuurpijl werd hij in de Erering beloond met een 3 plaats oftewel hij werd 3e beste Veteraan v.d. Dag van de rasgroepen 3 ,4 , 5, 6, 7 en 8!!!
Ik ben supertrots op mijn beide kanjers.
Verder wil ik Lajla feliciteren met de U voor Colin’s zusje Jess in de Jeugdklas, Henriet met haar 3 U voor Maddy (Jazzel’s Holley Chocolate Mix), Hum’s kleindochter  in de Jeugdklas , Lisanne en Daniël met de 3U van Hum’s kleinzoon Sam in de Open klas en Joke met de ZG voor Hum’s kleindochter Gytha in de Open klas.
Kortom: Humphrey en zijn nakomelingen hebben het goed gedaan.

Op http://humphrey.humbratim.nl staan meer foto's van de show in Zwolle.

30 september 2009:De pups zijn ondertussen 5 weken oud en er staan foto's op van week 5 maar ook van week 4 want die waren we vergeten.

26 september 2009: Vandaag hebben we een reunie gehad van de kids van Puja en Humphrey. Ze zijn nu 7 maanden oud. Via de volgende link kun je de foto's zien http://humphrey.humbratim.nl/#26.0

19 september 2009:De pups zijn ondertussen alweer drie weken en er staan nieuwe foto's online.

12 september 2009:Shownieuws: op zaterdag 12 september jl. ben ik met Humphrey en Colin naar de Spezial-Rassehunde-Ausstellung (SRA) in Münster, Duitsland geweest. Humphrey kwam daar voor het eerst uit in de Veteranenklasse, samen met 2 andere reuen. Zijn debuut was geweldig: hij kreeg een 1 Uitmuntend met daarbij een VDH Anwartschaft Veteranen Champion. Als hij 3 van deze Anwartschaften haalt, mag hij zich VDH Veteranenkampioen noemen. Daar gaan we voor!
Colin kwam uit in de Jeugdklasse, samen met 3 andere reuen. Ook hij deed het goed en werd beoordeeld met een 2 Uitmuntend achter de mooie blauwschimmel reu A’ones Howling Wolf van Mildred Ockers. Mildred, van harte gefeliciteerd met je Jeugd CAC!
Tenslotte showde Finet onze kleine Nyssa Nossa Nescafé, Hummie’s kleindochter, in de Puppyklasse. Zij werd beloond met een 1 Veelbelovend en een prachtig keurverslag. Finet, ook van harte gefeliciteerd!

De foto's zijn gemaakt door Susanne Osterhoff waarvoor mijn dank.

12 september 2009:Nieuwe foto's van de pups 2 weken oud online.

10 september 2009: Er is uit het nest van Sheila x Humphrey nog een mooi blauwschimmel teefje beschikbaar.

Voor meer inlichtingen over Dylana kijk op:

5 september 2009:Er is een nieuw album toegevoegd onder Http://humphrey.humbratim.nl. Foto's van de pups 2 weken oud.

2 september 2009: Er staan nieuwe foto's van de pups op,, gemaakt afgelopen zaterdag toen ze 1 week oud waren.

1 september 2009: Hieperdepiep hoera,Humphrey is vandaag 8 jaar geworden.

30 augustus 2009: Colin is naar de show in Rotterdam geweest en kreeg een Excellent. Foto's en verslag staan bij Shows. tevens foto's in de fotogalerij: Http://colin.humbratim.nl

22 augustus 2009: Vandaag zijn de pups van Julie geboren. Het zijn er 9 geworden.

De pups van Sheila hebben allemaal een plekje gevonden.

28 juli 2009; Vandaag staan er weer nieuwe foto's van de pups van Sheila en Humphrey op de site. Er zijn nog twee pups beschikbaar.

Tevens is Julie drachtig bevonden. De pups worden begin september verwacht.
 

   

23 juni 2009:Vandaag heeft Humphrey Julie mogen dekken. Alles is naar wens verlopen. Nu maar afwachten of ze drachtig is.

20 juni 2009: Afgelopen zaterdag ben ik bij Sheila op bezoek geweest.en nieuwe foto's van de pups online gezet.

11 juni 2009: Er staan weer nieuwe foto's van de HummiexSheila pups online. Foto's zijn gemaakt op 3 weken leeftijd op 8 juni 2009.

3 juni 2009:Alle puppen van Molly x Humphrey zijn naar hun nieuwe baasjes gegaan en Molly heeft het weer rustig hoewel ze haar kids best zal missen.

22 mei 2009: Afgelopen donderdag heb ik samen met Humphrey meegedaan met de teamdag van ATA. We zaten in "De vliegende flaporen" en zijn eerste geworden van 19 teams.

   

21 mei 2009: Nieuwe foto's van Molly's pups online. Ze staan samen met hun mama en papa op de foto. Verder is de banner van Dreamteam geplaatst. En de foto's van Humphrey met zijn Duitse kinderen geplaatst.

14 mei 2009: De pups van Sheila zijn geboren. Het zijn 7 blauwschimmels. 3 reuen en 4 teven. De eerste individuele foto's zijn online.

   

30 april 2009: Hiephiephoera, onze Colin is 1 jaar.Tevens feliciteren wij natuurlijk ook Bolly, Balou, Rose, Fedde, Joep en Jess met hun eerste verjaardag.

   

17 april 2009: Vandaag heb ik te horen gekregen dat Sheila drachtig is van Humphrey. De puppen worden half mei 2009 veracht. Zie ook pagina Humphrey x Sheila. Tevens zijn er van Humphrey's dochter Tsuga nog twee mooie blauwschimmel teefjes beschikbaar. Zie ook Http://www.marronscockers.nl

13 april 2009: Nieuwe foto van Colin op zijn site geplaatst. Hij begint een handsome boy te worden. Tevens zijn er twee albums toegevoegd. Een van het bezoek aan IJmuiden "Familiebezoek in IJmuiden en foto's van Banji".en een van de pups van Humphrey's dochter Tsuga "Tsuga's puppies 5 1/2 week oud". Beiden te vinden op Http://colin.humbratim.nl

11 april 2009: Nieuwe foto's van de pups van Puja en Molly geplaatst. De stamboomnamen van Molly's pups zijn nu bekend.

7 april 2009: Nieuwe foto's van de Molly puppies online en op de eerste B1 wedstrijd van dit jaar zijn er weer twee leuke foto's van Humphrey gemaakt. Zie agility.

4 april 2009: Van alle puppen van Molly staan nu individuele foto's online.

30 maart 2009:
Molly is bevallen van 7 pups. Allen leverschimmel en sommige met tan. Twee reuen en vijf teven. De eerste foto's staan op de site.

29 maart 2009: We zijn op bezoek geweest bij Puja, om haar pups te bewonderen. Birgit Kornet heeft weer een aantal foto's gemaakt. Deze kun je bekijken op de pagina "PujaxHump 2009"  en op Http://bezoekpuja2009.humbratim.nl  Verder wachten we in spanning af wanneer de pups van Molly geboren worden. Dit kan elk moment gebeuren.

22 maart 2009:Vanmiddag hebben we heerlijk gewandeld aan het Erkemederstrand, samen met Doerak en zijn baasjes Brigitte en Evert-Jan.
Colin en Doerak hebben de hele weg lopen donderjagen en na een kort tukje in de auto, gingen ze bij Brigitte en Evert-Jan in huis, vrolijk verder.
Via deze link vinden jullie het album met de foto’s:  http://colin.humbratim.nl/#15.17

19 maart 2009: Nieuwe foto's van Puja's pups 17 dagen oud en de oogjes zijn open. Tevens twee showverslagen van Colin aangevuld. Tevens is de uitslag van Colins FN test terug en hij is vrij.

10 maart 2009: Nieuwe foto's van Puja's pups. Alweer een week oud.

2 maart 2009: Vandaag is er een echo bij Molly gedaan en zij is drachtig. Eind maart worden de pupjes verwacht.

27 februari 2009: De pups van Puja x Humphrey zijn geboren. 7 puppen waarvan 5 reuen( Blauwschimmel. leverschimmel met en zonder tan) en 2 teefjes ( leverschimmel en leverbont). Ze zijn in een recordtijd van 1 1/2 uur ter wereld gekomen en mams en kids maken het prima. De eerste foto's staan op de site.

21 februari 2009: De site heeft een kleine verfrissing ondergaan die vooral achter de schermen heel veel rust oplevert. Nog niet alles werkt volledig maar de meeste pagina's doen het weer goed. De puppen uit de nesten van Molly, Joy en Sanneke hebben hun eigen pagina gekregen en de link van kennel Olilly's is toegevoegd.

21 augustus 2008: Druk,druk,druk was mijn webmaster maar vandaag heeft zij tijd gevonden om de site weer wat aan te passen. De link van Banji is geplaatst, een aantal linken naar fotoalbums staat op de pagina "Fotoalbum" en ook van Colin zijn weer wat foto's op zijn puppiepagina geplaatst. Brat heeft nu ook zijn fotostamboom. En als laatste staan de foto's van Sanneke, Humphrey samen met hun kroost op de pagina.

21 juli 2008: Vandaag heb ik, na een dierenartsenbezoek,  met pijn in mijn hart de moeilijke beslissing moeten nemen om Tim te laten gaan. Hij had ondanks de medicatie toch te veel pijn en liep nauwelijks meer op zijn poot. Ik ben Finet heel dankbaar dat wij vanavond samen en met Humphrey, Brat, Colin, Bixa en Tsuga, op een waardige manier afscheid van hem konden nemen. Morgenvroeg brengen Huub en ik hem samen naar het crematorium en zijn as zal ik uiteindelijk verstrooien over het water, de plek waar Tim altijd gelukkig was.

Ik ben nu verschrikkelijk verdrietig en ik zal mijn lieve oude jongen verschrikkelijk missen. Het was een hond met een gouden karakter!

 

In Memoriam ( pdf-bestand)

 

9 juli 2008:Vanmiddag heb ik helaas geen goed nieuws gekregen over Tim: maandagmiddag hebben ze een foto van Tim’s poot gemaakt en ontdekt dat hij een tumor heeft. Deze tumor heeft al een deel van zijn bot weggevreten. Het zou een optie zijn om zijn poot te amputeren, maar ik heb er voor gekozen om dit niet te laten doen. Tim is er de hond niet naar om dit te doen, omdat hij dan ernstig in zijn beweging beperkt zou worden en dan niet meer kan doen wat hij zo graag doet: met de bal spelen en zwemmen. Helaas is de behendigheid nu wel een afgesloten hoofdstuk. Vanaf morgen krijgt Tim pijnstillers waar ook morfine in zit en we hopen dat de pijn voor hem draaglijk is. Verder houd ik hem goed in de gaten, om te kunnen bepalen wanneer het genoeg is geweest. Het is allemaal een beetje dubbel, omdat ik natuurlijk net een pup heb aangeschaft en de bedoeling was dat de pup Tim zou opvolgen in de behendigheid. Alleen wel met Tim er nog naast en niet zonder hem.  Ik houd jullie op de hoogte hoe het verder met Tim gaat.

30 juni 2008:Colin is sinds gisteren bij ons en hij doet het super! Al zijn behoeftes doet hij al buiten (op een klein ongelukje na) en  vannacht lag hij lekker te slapen! Hij heeft ook al kennisgemaakt met de honden van Huub en dit ging ook goed.

   

18 juni 2008: Vandaag werden we verblijd met het nieuws uit Garsthuizen dat Sanneke en Humphrey ouders zijn geworden van een 6-tal prachtige oranjeschimmel en/of oranjebonte pups. Het zijn 4 reuen en 2 teven.
Sanneke en de pups maken het goed! Riena en Freddie, van harte gefeliciteerd met dit mooie 6-tal!

 

   

6 juni 2008:Vandaag heb ik het schilderij opgehaald dat ik van Tim heb laten maken. Het is prachtig geworden en ik wil hierbij Marieke Veurink uit Ommen heel erg bedanken voor het maken hiervan!
 

   

4 juni 2008:  Vol trots stelt Humphrey jullie hier zijn zoon “Friendly Face From Luna’s Star”voor. Zijn roepnaam is: “Colin”.  Hij is een kind van Molly (Beach Girl Molly From Luna’s Star”) en Humphrey.  Dit kleine ventje komt vanaf 30 juni bij ons wonen!!!  Bedankt Lajla, voor het kiezen van Humphrey als vader voor de puppen van Molly en Joy ! Ik ben erg blij met dit mannetje!!!

 

17 mei 2008:Helaas kregen we vanmiddag het droevige bericht dat het laatstgeboren oranjeschimmel reutje uit het nest van Joy x Humphrey is overleden. Hij was helaas niet sterk genoeg. Wij zijn hierover erg verdrietig.  Hij was een klein dapper ventje dat zoveel kracht en levenslust uitstraalde, toen ik hem woensdag vasthield!  Rust zacht, klein ventje!   
http://www.lunasstar.englishcockerspaniel.info/in-loving-memory.htm

14 mei 2008: De Molly x Hummiepuppies zijn vandaag 2 weken en ik ben met Finet op bezoek geweest. Het 7-tal groeit als kool en pup 2 en pup 6 hebben hun oogjes al open.  Voor foto’s zie Humphrey’s Nakomelingenpagina                 

   

12 mei 2008:Vannacht zijn de Joy x Hummiepuppies geboren, het zijn 5 reuen in de kleuren blauwschimmel en oranjeschimmel. Moeder en pups maken het goed. Voor foto’s zie Humphrey’s Nakomelingenpagina.  

   

11 mei 2008: Vandaag zijn een aantal puppen van Humphrey x Puja en Humphrey x Daisy op bezoek geweest bij hun moeder op moederdag. Enja en Enola (Humphrey x Puja) en Faible, Finja en Hedy (Humphrey x Daisy). Papa Humphrey en de broers Elijah, Efendi en El Humphrey konden er helaas niet bij zijn, omdat mama Puja loops was. Gelukkig zijn er veel foto’s gemaakt, zie onderstaande link:

http://picasaweb.google.com/cockerland/MuttertagImCockerland

7 mei 2008:Vandaag ben ik weer bij de Molly x Hummie-puppies op bezoek geweest en heb lekker met ze geknuffeld. Ze groeien als kool en zijn erg tevreden.   (en hier dan de laatste foto erbij van: pup 5 bij mama). Voor foto’s zie de nakomelingen pagina bij Humphrey.
 

   

 Voor Joy begint nu het aftellen, over een week kunnen haar Hummie-puppies geboren worden. Ze slaapt nu in huis veel, maar is buiten nog best actief.
Best spannend hoe haar puppies eruit zullen zien!

   

 

 

30 april 2008:Vandaag zijn Molly en Humphrey de trotse ouders geworden van een 7-tal prachtige pups. Het zijn 5 reuen (waarvan 4 leverschimmels met tan & 1 leverschimmel) en 2 teven (1 leverschimmel met tan & 1 leverschimmel). Moeder en pups maken het goed.  Zie verder de Nakomelingenpagina van Humphrey.

   

23 april 2008: Vandaag zijn Humphrey en ik op bezoek geweest bij Lajla, om te kijken hoe het met de zwangere Molly en Joy gaat. Molly is 53 dagen drachtig en heeft het best zwaar. Bij haar heb ik de pups kunnen voelen en heb ik de hartjes gehoord. Dat was een heel bijzondere ervaring. Joy is 41 dagen drachtig en ook bij haar is het al duidelijk zichtbaar.


Joy (41 dagen drachtig) en Humphrey

Humphrey tussen zijn beide dames


Molly (53 dagen drachtig) en Humphrey

19 april 2008: Sanneke (Sanne Floor De Wielekam) is gisteren en vandaag door Humphrey gedekt. Als alles goed gaat, worden de pups rond 20 juni verwacht. Of Sanneke inderdaad drachtig is, zullen wij over ongeveer 4 weken horen. Dan wordt er een echo gemaakt.

 

 

14 april 2008: Er is vandaag een echo bij Joy gemaakt en zij is ook drachtig. Er zijn 4 vruchtjes gezien.

7 april 2008: Er is vandaag een echo bij Molly gemaakt en ze is drachtig. Er zijn meerdere pupjes gezien. Foto's van de echo staan op hun pagina.

14 maart 2008: Op 12  en 14 maart heeft Humphrey Joy gedekt. Als alles goed gaat verwachten we half mei 2008 de puppen.

   

9 maart 2008: We (Finet, haar hondjes en ik met mijn hondjes) zijn op bezoek geweest bij Floor en hebben een heerlijke wandeling aan het strand gemaakt.

1 maart 2008: Op de Martini Dogshow in Groningen heeft Humphrey 3 Uitmuntend  behaald in de Open Klasse. Tevens heeft hij op 1 en 2 maart Molly gedekt.

20 februari 2008: Er zijn leuke foto's gemaakt van Humphrey samen met kleindochter Whoopie, bijna 5 maanden oud.

11 februari 2008:Goed nieuws: het gaat goed met Tim. De medicijnen en het dieetvoer slaan zo goed aan, dat zijn bloedwaarden zo goed als normaal zijn! Gisterenavond is er opnieuw bloed geprikt en de dierenarts was ook blij verrast. Tim blijft nu aan de medicijnen en zal nu ook altijd dieetvoer blijven eten. Maar ik ben heel blij, dat het zo goed gaat!

29 januari 2008: Gisterenavond kregen we niet zulk goed nieuws bij de dierenarts: Tim blijkt iets aan zijn nieren te hebben. Hierdoor moet hij vanaf nu speciaal voer (Royal Canin renal) en krijgt hij dagelijks een halve tablet Fortekor. Vandaag heb ik hem om 9.00 uur naar de dierenarts gebracht, waar hij een infuus heeft gekregen om zijn bloed te spoelen. Over twee weken moeten we terugkomen en dan wordt opnieuw bloed geprikt om te kijken of de medicijnen en het voer aanslaan. Laten we er maar het beste van hopen. We laten dan weten wat de uitslag is.

26 januari 2008: Vandaag zijn we op bezoek geweest bij de puppen. Ook Humphrey mocht mee en staat met elke dochter trots op de foto. Zodra de foto's bewerkt zijn komen ze op de pagina.

11 januari 2008: Vandaag weer nieuwe foto's van de pups erop gezet.

4 januari 2008: Humphrey is vandaag op bezoek geweest bij Molly, zodat deze twee alvast kennis konden maken. Zoals je op de foto's kunt zien, is het een mooi stel samen! Het is nu er op wachten, dat Molly loops wordt. Dan zal ze door Humphrey gedekt worden. Zo gauw bekend is, of Molly dan drachtig is, zal dit bekend worden gemaakt op deze site.

26 december 2007: Vandaag zijn we op bezoek geweest bij de puppen van Humphrey en Daisy. De foto's zijn te bewonderen bij nakomelingen.

19 december 2007: Hoera!!! Onze Brat is vandaag 7 jaar geworden. Hij feliciteert zijn zus Easten en al zijn broers!

   

 

30 november 2007:Vol trots geven Daisy en Humphrey kennis van de geboorte van hun zesling!! Ze zijn vannacht geboren tussen 0.00 en 2.30 uur. Het zijn allemaal teefjes en ze hebben de volgende kleuren: 1 oranjeschimmel, 2 leverschimmels, 2 zwart-witte en 1 blauwschimmel.
Wij feliciteren Sabrina, Horst, Daisy en ook Puja met dit mooie zestal!!
Foto’s zullen o.a. te zien zijn bij nakomelingen en op de volgende website: www.cockerland.de

 

 

25 oktober 2007:Hoera!!! Goed nieuws "Aus dem Cockerland" (Duitsland): Humphrey wordt eind november voor de 5e keer papa! Er is vanmorgen bij Daisy een echo gemaakt en er waren in ieder geval 3 puppen duidelijk te zien.
De te verwachten kleuren kunnen zijn: blauwschimmel, zwartwit, leverschimmel, leverwit, oranjeschimmel en oranjewit.Zo gauw de puppen geboren zijn, maken we dit bekend!
 

   

3 oktober 2007: Humphrey is op 21 september 2007 de trotse opa geworden van een nestje van 6 pupjes(blauwschimmel(2 teven, 4reuen) bij kennel Bozinga.Vader is Zwieber van Bozinga,  Humphrey's zoon. Voor info over dit nest kunt u terecht op www.bozinga.nl

 


Nestje van Gina x Zwieber bij kennel Bozinga

 

Tevens is hij ook op 25 september 2007 opa geworden van een nestje van 6 pupjes( blauwschimmel,4 teven,2 reuen) bij Henriette Korterik. Ook hier is de vader van het nest Zwieber.Voor info over deze pupjes kunt u terecht op www.henrietkorterik.nl
Wij feliciteren Danny en Henriet met hun prachtige nesten.

 

1 september 2007: Vandaag is Humphrey 6 jaar geworden. Hieperdepiep Hoera.

 

 

25 Augustus 2007:Tim 2e in de Veteranencompetitie large 2007!!! Jan en Anneke van Driel, heel erg bedankt voor het organiseren van deze competitie!!!
 

 

 


 

17 augustus 2007:De nakomelingenpagina's van Humphrey zijn verandert. Je kan nu per pup zien hoe ze groeien omdat elke pup zijn eigen pagina heeft gekregen. Heb je een pup van Humphrey en vind je het leuk om  foto's op de pagina van jullie pup te hebben staan stuur die naar mij toe en dan wordt hij/zij zo snel mogelijk geplaatst.

3 augustus 2007:Net als Humphrey, heb ik Brat's DNA laten testen op prcd-PRA. Gisteren kreeg ik de uitslag en Brat is drager, maar zal zelf gelukkig niet ziek worden.
 

20 juli 2007:Vorige week vrijdag 12 juli ontving ik op vakantie in Spanje een goed bericht uit Duitsland: Enja aus dem Cockerland, Humphrey en Puja's dochter, is DNA getest op prcd-PRA en zij is clear!!!
                       Humphrey en ik feliciteren Sabrina en Christa met dit fantastische resultaat.

 

Enja aus dem Cockerland 5 maand oud.

 

 

7 juli 2007: Tsuga, de dochter van Humphrey heeft vandaag haar G&G-B diploma behaald met 266 punten. Dat betekent een uitmuntend. Tsuga gefeliciteerd van je pappa.

28 juni 2007: Tim viert zijn 10e verjaardag. Hiep hiep hoera.
 

 

 

 

18 juni 2007: Vandaag zijn de heren weer voor hun ogentest geweest en allebei vrij bevonden. Ook dochter Tsuga is vrij bevonden.

4 juni 2007: Vandaag lag de uitslag van de FN test van Brat op de deurmat.Hij is vrij bevonden.Ook Tsuga, de dochter van Humphrey en Bixa is vrij.

22 april 2007: Humphrey heeft vandaag zijn derde U'tje op het VP gehaald en mag dus over 4 weken starten in de B1. Hij werd vandaag 3e op de Vast Parcours en 2e op het Spel.

Met dank aan Leen Vroegop voor de fantastische foto's.

10 april 2007: Helaas is Lotte leeg gebleven en komen er dus geen Brat-puppies.

20 maart 2007:Humphrey is samen met zijn dochter Tsuga (Marron's Tsuga Truffel van Finet Krediet) naar de Spezial Zuchtschau in Soest (D) geweest. Dit was een show, georganiseerd door de Landesgruppe Nordrhein-Westfalen van de Spaniel-Club Deutschland e.V., waar alleen Spaniels waren. Behalve de Engelse Cockers, waren er ook Engelse Springer Spaniels, Welsh Springer Spaniels en Amerikaanse Cocker Spaniels. Humphrey kwam uit in de Open Klas reuen meerkleuren (in Duitsland staan de eenkleurige en meerkleurige Cockers niet samen in de ring, zoals hier in Nederland) en kreeg van de Deense keurmeester een 3 Uitmuntend met een mooi keurverslag. Finet bracht Tsuga uit in de Tussenklas teven meerkleuren en kreeg een mooie 1 Uitmuntend en een VDH Anwartschaft (als de hond hier 5 van heeft, is hij/zij VDH Kampioen),Finet, van harte gefeliciteerd met dit geweldige resultaat!!! Papa Humphrey en ik zijn trots op de "kleine" meid!!!
De showverslagen zijn terug te vinden op Humphrey's pagina onder de knop "Shows". Foto's volgen nog.

 

Wie is wie? Vader Humphrey en dochter Tsuga samen moe na een dagje showen.

6 maart 2007: Vandaag heeft Brat voor de eerste keer gedekt en wel Lover Lady Lotte van kennel Madaja's  ,roepnaam Lotte. Lotte is een halfzus van Humphrey Als alles goed gaat worden de pups begin mei verwacht. Op 3 april wordt er een echo gemaakt.

18 februari 2007: Humphrey heeft vandaag in St Oedenrode zijn twee Utje gelopen op het Vast Parcours. Hij bleek de enige te zijn met een Utje en werd daardoor eerste. Ik ben apetrots op mijn ventje.

13 februari 2007: Vandaag is Humphrey voor de vierde keer pappa geworden en wel van 5 pups. De moeder is Charming Puja aus dem Cockerland. Voor info kijk op : Http://www.cockerland.de

27 januari 2007: Vandaag is per mail de uitslag van Humphrey DNA naar het onderzoek van FN (Familiaire Nefropathie) binnengekomen en Humphrey is genetisch vrij wat betekent dat hij de nierziekte niet kan krijgen en ook niet door kan geven aan zijn nakomelingen. Ik ben erg blij met deze uitslag.

7 januari 2007: Humphrey heeft vandaag zijn eerste Agility Utje gehaald op het Vast Parcours bij KC Hoogeveen. Hij werd vierde. Ook op de jumping werd hij vierde. Ik ben apetrots op hem. Op naar de andere twee Utjes. Tevens heeft Tim vandaag ook weer zijn eerste veteranenwedstrijd van 2007 gelopen. Hierbij heeft hij een derde plaats bij de jumping en een vierde plaats bij het spelletje behaald. Op de agilitypagina's van beide honden staat het wedstrijdverslag.

19 december 2006: Brat is vandaag 6 jaar geworden. Hij feliciteert zijn zus Easten en zijn broer Elroy

28 november 2006: Afgelopen zaterdag zijn de familieportretten gemaakt. De pups zijn nu 8 weken en de eerste gaat binnenkort naar zijn nieuwe baasjes toe.

18 november 2006: Er zijn nu een paar leuke filmpjes van de pups geplaatst.

16 november 2006: Ik ben als webmaster van Humbratim ook eens meegeweest om die prachtige pups van Humphrey te bewonderen. Ze zijn inderdaad prachtig. Bixa en Humphrey hebben weer een stel prachtige pups op de wereld gezet. Nieuwe foto's zijn te bewonderen en na het weekend ook een leuk filmpje van het grut.

9 november 2006: Weer nieuwe puppenfoto's op een leeftijd van 5 weken.

1 november 2006: De puppenfoto's zijn weer bijgewerkt want ze zijn ondertussen alweer 4 weken oud.en kunnen weer bekeken worden.
Tevens is Humphrey op 30 oktober 2006 opa geworden. Zoon Swieber heeft kinderen gekregen samen met Bo..

Tsuga met haar broertje en zusjes.

9 oktober 2006:Er staan weer nieuwe puppyfoto's op de pagina. De puppen zijn dan 1 week oud.

 


2 oktober 2006: Humphrey is voor de 3e keer vader geworden. Samen met Bixa hebben ze weer voor 5 hele lieve nakomelingen gezorgd. Bixa kreeg op 2 oktober om 1.30 uur weeën en om 2.00 uur werd de eerste pup geboren. Bixa heeft het heel goed gedaan en ze is een goede moeder. Ze was de pups direct aan het schoonpoetsen en aan het verzorgen.

1 september 2006: Humphrey is vandaag 5 jaar geworden Hieperdepiep Hoeraaaaaaaaaaa!!!!.


28 augustus 2006: Humphrey wordt weer vader. Hij heeft Bixa voor de tweede keer gedekt omdat de puppen van de eerste combinatie waanzinnig goed uitgroeien. Vandaag is het bericht gekomen dat Bixa drachtig is. De pups worden begin oktober 2006 verwacht.

28 juni 2006: Tim is vandaag 9 jaar geworden. Hiep hiep Hoera.


24 juni 2006:Vandaag was het een geweldige dag: Humphrey en Brat waren allebei ingeschreven in de Open Klas reuen op de FlevoDogShow hier in Almere.

Humphrey heeft hierbij een 1 Uitmuntend gehaald en werd tevens tweede beste reu, waarvoor hij het Reserve CAC heeft gekregen!!! Ik ben super trots op hem!!!

Natuurlijk ben ik ook trots op Brat die een Zeer Goed heeft gekregen, waarbij ik Finet wil bedanken voor het showen! De keurverslagen zijn te lezen bij de showuitslagen op Humphrey’s en Brat’s eigen pagina.

Swieber en Bo kwamen allebei uit in de Jonge Hondenklas (Swieber bij de reuen, Bo bij de teven). Swieber kreeg 1U en Bo een 3U, dus zij hebben het ook allebei super gedaan. Henriet en Ans, van harte gefeliciteerd!!

Tsuga werd tot slot geshowd in de Jeugdklas teven. Zij was de jongste met haar 9 ½ maanden, maar heeft het goed gedaan en werd met een Zeer Goed beloond.

Humphrey’s moeder Kelsey was met haar 10 jaar de enige teef in de Veteranenklas en zij heeft heel terecht ook een 1 Uitmuntend gekregen.

’s Middags was het sluitstuk van de dag: Humphrey liep met zijn drie puppen Swieber, Bo en Tsuga in de Erering tijdens de Nakomelingenklas. De andere groep was er helaas niet, waardoor we automatisch  1e werden. De keurmeester betaste en bekeek eerst Humphrey en daarna de puppen. Hij kwam tot de conclusie dat Tsuga en Bo het type van Humphrey hebben qua bouw en dat Swieber meer op zijn moeder lijkt. Hij vond ze wel alle vier erg mooi!

Finet, Henriet en Ans onwijs bedankt dat jullie die drie kanjers voor mij wilden inschrijven!!!

De foto’s zijn binnenkort te bewonderen op Humphrey’s en Brat’s eigen pagina’s en er zullen een aantal in het fotoalbum komen te staan.

Daarna hebben we foto's gemaakt van drie generaties.

Van links naar rechts:dochter Bo(AlicexHumphrey), mamma kelsey, Humphrey, Swieber( AllicexHumphrey)
Tsuga (BixaxHumphrey)

18-04-2006: Gisteren heb ik Swieber(AlicexHumphrey) geshowd op de Paasshow in Leeuwarden. Hij kwam uit in de Jonge Hondenklasse en kreeg een 1 ZG.

10-04-2006: Gisteren hebben we onze eerste agilitywedstrijd gelopen in Axel(Zeeuw-Vlaanderen). Het wedstrijdverslag van Humphrey en Tim kun je lezen op hun pagina onder "Agility".

07-03-2006: Afgelopen zaterdag zijn we op bezoek geweest bij Jifar. Zoon van Bixa en Humphrey. Bixa en Tsuga waren ook mee.

v.l.n.r:Tsuga, Bixa Humphrey en Jifar.

02-03-2006: Vandaag kreeg ik de uitslag van de Optigentest van Humphrey. Hij is getest op de PRCD mutatie en is helemaal vrij bevonden, wat betekent dat hij nooit de PRCD vorm van PRA zal kunnen krijgen en deze ook niet doorgeeft aan zijn nakomelingen.. Ik ben dolblij met deze uitslag.

07-01-2006: Morgen gaan we naar de nieuwjaarswandeling van de Spanielclub. Daar gaan Astrid en Finet met hun honden ook naar toe en dus zullen we veel familie van Brat en Humphrey terug zien. We hebben  nu twee keer samen met Finet en haar honden gewandeld (op 27 december en op 3 januari) en  de kleine meid (Tsuga) is  niet moe te krijgen. Ze lijkt trouwens veel op haar papa.

8-12-2005: De site is weer ge-update. Humphreys Puppypagina, Familiepagina  en Showresultatenpagina zijn klaar.

7-12-2005: Op 29 oktober j.l. heb ik officieel examen gedaan bij de Raad van Beheer van de cursus KK-1
(Kynologische kennis 1) Vandaag kreeg ik het bericht dat ik ben geslaagd!

20-11-2005: SHOWUITSLAGEN IJSSELSHOW ZWOLLE d.d. 20-11-2005
Keurmeester: dhr. Wim Wellens
Open klas reuen:
Nr. 1980: Brat (Madaja’s Especial Edition Egbrat)
5 jaar. Driekleur. Zeer goed reuenhoofd met mooi behang.
Donker oog, scharend gebit. Voorhand ligt te ver naar voren
en zou meer gehoekt moeten zijn. Goede ribwelving.
Korrekt opgebouwde achterhand. Goede vachtstructuur.
Konstruktie gebonden gangen. Prima temperament

-         ZEER GOED

Nr. 1983: Humphrey (Humphrey v.h. Landgoed De Nevelhorst)
4 jaar. Leverschimmel. Aantrekkelijke rastypische reu.
Zeer fraai hoofd. Mooie zachte expressie. Fraai behang.
Goede bovenbelijning. Korrekte hoekingen.
Goede ribwelving, maar de ribben zouden verder mogen
doorlopen. Gaat vlot, in het front iets los.

-         UITMUNTEND

 Beide honden liepen keurig en stonden zowel op tafel als op de grond keurig in stand. Brat werd geshowd door Frans Verweij, een goede vriend en man van Brat’s fokker. Hiervoor wil ik hem hartelijk bedanken!!!

Humphrey werd door mijzelf voorgebracht en hij is een kanjer!!! Zo vervelend als hij als pup en jonge hond was tijdens de ringtraining, zo geweldig laat hij zich nu showen. Kortom: ik ben supertrots op mijn beide kanjers en het was voor ons een geslaagde dag!!

En natuurlijk: Huub onwijs bedankt voor het maken van de prachtige foto’s. Deze komen z.s.m. op de site.

Wat bovendien erg leuk was, was de aanwezigheid van twee van de Hummiepuppies uit de combinatie met Alice, die afgelopen woensdag 16 november al weer een jaar zijn geworden.

Swieber (Golden Star van Bozinga) kwam uit in de Jeugdklas reuen en ik had de eer om hem te mogen showen. Swieb deed goed zijn best en liep erg mooi. Op tafel stond hij goed en liet zich prima betasten. Ook op de grond stond hij mooi, ondanks dat het hem moeite kostte toen hij zijn vrouwtje zag. Swieber kreeg de kwalificatie 1 ZEER GOED, waarbij de keurmeester vermeldde, dat hij nog tijd nodig had om uit te groeien.

Bo (Bonbon van Bozinga) kwam uit in de Jeugdklas teven en ook zij deed het erg goed. Ans wist haar goed te showen en Bo liep keurig netjes. Ook op tafel en op de grond stond zij keurig in stand. Zij kreeg de kwalificatie ZEER GOED.

Kortom: twee jonge kanjers om trots op te zijn!!!

 

25-10-2005: Afgelopen weekend heeft Humphrey zijn kinderen bezocht en zijn er foto's gemaakt van papa met kids. Er is nog een leverschimmel teefje beschikbaar. De rest is allemaal al geplaatst.

03-10-2005:Er staan weer nieuwe foto's op de site van de puppies.

21-09-2005: Afgelopen zaterdag zijn we weer naar de puppies geweest en ze groeien als kool. Er staan weer nieuwe foto's op de pagina.

12-09-2005: Goed nieuws en slecht nieuws. Gisteren heb ik met Tim meegedaan aan de jaarlijkse Triathlon en dat ging heel lekker. We waren samen goed in vorm. Foto's zijn te zien op "Triathlon". Helaas ook slecht nieuws want een van de blauwschimmelreutjes is afgelopen donderdag overleden. Waarschijnlijk heeft Bixa even niet goed opgelet en is ze op de pup gaan liggen.

06-09-2005: Bixa heeft gisteren uiteindelijk 6 gezonde puppies op de wereld gezet. De eerste foto's zijn te bewonderen op de pagina van Bixa x Humphrey.

05-09-2005: Bixa is druk met de bevalling bezig. Op dit moment heeft ze al 5 puppies gekregen. Drie teefjes waarvan twee leverschimmel en een blauwschimmel en twee reutjes die beide blauwschimmel zijn. Zodra er foto's beschikbaar zijn worden ze geplaatst.

03-09-2005: Het wordt wel heel spannend nu. Bixa is tonnetje rond en wil haast niet meer wandelen. Vol spanning wachten we de geboorte af.

Volgende week zondag 11 september wordt op KC Pampus te Almere weer de jaarlijkse Hondentriathlon gehouden. Ook Tim doet hier weer aan mee . We hebben startnummer 21 gekregen en moeten om 11.00 uur starten.

02-08-2005: Vandaag een kaartje gekregen van het baasje van Bixa dat ze drachtig is. Humphrey wordt weer vader. waarschijnlijk begin september. Foto's en details volgen over een paar weken.

 

12-04-2005: Tim gaat dit seizoen starten in de B2 en zijn eerste wedstrijd is a.s. zaterdag 16 april.Humphrey gaat op 15 mei zijn eerste wedstrijd van dit seizoen draaien in de A medium.Verslag volgt na de wedstrijden.